ماساژ درمانی با روغن های گیاهی

روغن ماساژ

  • روغن های ماساژ

روغن اصلی عبارت است از روغن رایحه دار، لطیف و فرار که معمولاً از قسمتهای گوناگون یک گیاه از قبیل برگ، گل، دانه، ریشه، پوست، چوب، شیره، و خلال تهیه می شود. روغن بدست آمده از لحاظ بود شبیه به گیاه آن است. از لحاظ خواص درمانی نیز شبیه به اصل آن گیاه خواهد بود. وقتی که هنگام ماساژ این روغن ها استفاده می کنیم، ماده ی مزبور جذب پوست شده و خواص خود را به بدن انتقال می دهد. این موضوع به راحتی قابل آزمایش است، کافی است که یک پر سیر را در دستتان بمالید، پس از مدت زمانی متوجه خواهید شد که بازدم نفستان بوی سیر دارد.

  • راهنمایی برای طرز کار با روغن ها

همانطور که گفته شد عده ای از مردم به بعضی از روغن های اصلی حساسیت دارند بنابراین باید همیشه قبل از استفاده از روغن ها مقدار کمی را برای واکنش پوستی آزمایش کرد. هرگز اجازه ندهید مددجوی شما روغن ها را به صورت خوراکی مصرف کند مگر تحت نظر دقیق پزشکی. از آنجایی که روغن های اصلی خیلی سریع فاسد و تبخیر می شوند، همیشه آنها را در بطری های شیشه ای تاریک یا ظرف فلزی با کلاهک محفوظ از هوا یا چوب پنبه ذخیره و در یک محل خنک، تاریک و خشک نگهداری کنید.

یک روغن پایه رقیق شده، اگر به طور صحیح ذخیره شود برای دو تا سه ماه دوام خواهد داشت. قبل از شروع ماساژ همیشه باید روغن رقیق شده را در کف دستهایتان بریزید و سپس به ملایمت دستهایتان را به یکدیگر بمالید تا این که روغن گرم شود. بعد دستهای روغنی را به بدن بمالید. لازم به ذکر است روغنهای کودک موجود در بازار معدنی می باشند و به عنوان مشتقات خام مواد نفتی دارای هیچ ارزش غذایی نیستند. از آنجا که این روغن ها جذب بدن نمی شوند و در روی پوست باقی می مانند منافذ پوست را مسدود می کنند و مانع از تنفس پوست می شوند. در ضمن این روغن ها ترشحات غدد را محدود می کنند. ترشحاتی که باعث خاصیت ارتجاعی و ضد آبی پوست می شوند و در نتیجه سبب خشکی پوست می گردد. بر عکس روغن میوه، سبزیجات و یا خشکبار (گردو، بادام، فندق و غیره) به راحتی جذب پوست شده و دارای مواد مفید است.

  • انواع آن

download (38)

              1- روغن های حامل

روغن های حامل (که به آن روغن ثابت یا پایه نیز می گویند) که برای ماساژ بکار برده م شود باید از گیاهان تهیه و به صورت سرد فشرده شده باشند. برای پالایش این روغن ها از مواد شیمیایی نباید استفاده نمود. همچنین باید بدون مواد افزودنی و فاقد هرگونه ناخالصی باشند. روغن های حامل تصفیه نشده و به صورت سرد فشرده شده، حاوی انواع ویتامین ها، مواد معدنی و اسید های چرب هستند که می توانند پوست را تغذیه و تقویت کنند. هر چه روغن های گیاهی بیشتری فرآوری شوند (یعنی مراحل تولید طولانی تری را سپری کنند) ویتامین های بیشتری را از دست خواهند داد. هرگز توصیه نمی شود که از روغن های معدنی نظیر روغن های تجاری مخصوص کودکان استفاده شود چون این گونه روغن ها سریعاً جذب نمی شوند. مولکولهای روغن گیاهی به راحتی به منافذ پوست نفوذ می کنند، در حالیکه روغن های معدنی، روزنه های پوست را مسدود می سازند. این که شما چند روغن پایه مختلف را با هم مخلوط کنید تا به یک فرمول درمانی خوب برسید، ایده بسیار خوبی است. در صورت تمایل می توانید روغن های گیاهی رقیقتر را به طور مخلوط نشده و کاملاً جدا مورد استفاده قرار دهید (نظیر روغن های بادام شیرین، هسته انگور، هسته زردالو و هسته هلو) و گاهی نیز ممکن است بخواهید بیشتر کار ماساژ را با یکی از آنها انجام دهید. روغن های غلیظ تر و چرب تر خیلی گران قیمت هستند و برای تغذیه پوست و جذب بهتر به روغن اصلی اضافه م شوند. این گونه روغن ها برای مصرف (به تنهایی) در طول یک جلسه ماساژ درمانی بسیار غلیظ و چسبنده هستند. در این جا طرز تهیه روغن حامل ارائه می گردد. برای بدست آوردن یک شیشه 100 میلی لیتری روغن، موارد زیر را با هم مخلوط کنید: یک قاشق چای خونری (تقریباً 5 میلی لیتر) روغن هسته زرد آلود، روغن گلابی آواکادو، روغن کالندولا، روغن گل پامچال عصرگاهی، روغن عناب، روغن هسته هلو، روغن مغز گندم. همه این موارد را در بطری مورد نظر بریزید و بقیه بطری را با روغن بادام شیرین پر کنید.

         2- روغن بادام شیرین (پرونوس آمیگ دالیس)

download (39)

این روغن حاوی انواع ویتامین ها، مواد معدنی، و اسیدهای چرب می باشد که برای پوست های مختلف (به خصوص برای پوست های خشک و حساس با پوست های پیر و آسیب دیده) مناسب است. همچنین می توانید آن را به عنوان یک روغن پایه استفاده کنید. روغن بادام شیرین بسیار متداول است و اغلب می توان بیشتر کار ماساژ را با آن انجام داد. این روغن زرد کم رنگ و بدون بو می باشد و بیشتر در تهیه و ساخت لوازم آرایشی و زیبایی به کار می رود. گفته می شود ژوزفین، همسر ناپلئو بناپارت از این روغن استفاده می کرده است.

        3- روغن هسته زردآلو (پرونوس آرمنیکا) و هسته هلو (پرونوس پرسیکا)

download (41)

این روغن نیز برای انواع مختلف پوست ها مناسب است و با وجود خواص تغذیه کننده پوست برای صورت (به خصوص با پوست خشک و حساس) بسیار عالی است. به هر حال من این روغن را به مخلوط خود اضافه می کنم شما می توانید آن را به طور جداگانه نیز استفاده نمایید. از آنجایی که میزان تولید این روغن کمتر است، از روغن بادام شیرین گران قیمت تر می باشد.

        4- روغن گلابی آواکادو (پرسی آمریکانا)

روغن آووکادو

اگر این روغن ناخالص باشد، رنگ سبز تیره بسیار زیبایی دارد و حاوی ویتامین D، لیستین و اسیدهای چرب می باشد. این روغن بر خلاف غلظت زیاد، قابلیت جذب بسیار بالایی  دارد و انواع پوست ها را نرم و لطیف می سازد. پوست های خشک، چروک یا اگزمایی را می توان با این روغن درمان کرد. به طور معمول می توان ده درصد از ترکیب روغن حامل خود را از این روغن در نظر بگیرید.

       5- روغن کالندولا (کالندولا آفیسینالیس)

این روغن دارای خواص ضد التهاب، قابض، هورمونی، درمانی و نرم کننده می باشد. همچنین برای درمان اگزمای پوستی، پسوریازیس، جوش و خارش، وریدهای بریده شده، واریس، زخم ها، شکاف ها و ترک ها، زخم ههای بستر، کبودی و خونمردگی و پوست های حساس بسیار مفید است. کرم کالندولا نزد هومئوپات ها بسیار متداول است. ده درصد  از کل ترکیب روغن حامل را از این روغن در نظر بگیرید.

      6- روغن گل پامچال عصر گاهی (اونوثرابینیس)

این روغن بسیار متداول و گرانقیمت بوده و حاوی یک ماده درمانی به نام GLA، انواع ویتامین ها و مواد معدنی می باشد. این روغن برای درمان این بیماری ها نیز مفید است: PMS (سندرم پیش از قاعدگی)، مشکلات یائسگی، MS( سفت شدگی و تصلب بافت های متعدد)، بیماری های قلبی، کلسترول بالا، اگزما، و پسوریازیس. استفاده از این روغن باعث تحریک و بازسازی پوست می شود. همچنین، این روغن می تواند ده درصد از ترکیب روغن حامل شما را تشکیل دهد. روغن پامچال اغلب به صورت کپسول خوراکی تجویز می شود.

     7- روغن عناب (سیموندشیا چنین سیس)

روغن زرد رنگی است که غلیظ بوده و سرشار از پروتئین و مواد معدنی می باشد. این روغن خواص مغذی، مرطوب کننده و قابلیت نفوذ فوق العاده ای دارد و می توان آن را برای پوست صورت و مو استفاده کرد. جوش های آکنه، پوست خشک و اگزما خشک و اگزما شده، پوست های ملتهب، پسوریازیس و سایر پوست ها را می توان با این روغن درمان نمود. همانند بقیه روغن ها می توانید ده درصد از ترکیب روغن حامل خود را از این روغن در نظر بگیرد.

     8- روغن مغز گندم (تریتیکام و ولگر)

رنگ این روغن بسیار چرب بین نارنجی و قهوه ای است و به خاطر خواص بسیار با ارزشی که دارد می تواند با هر مخلوطی ترکیب شود. این روغن خاصیت آنتی اکسیدان دارد و در نتیجه هرگز فاسد یا متعفن نمی شود. همچنین یک نگاهدارنده و محافظ خوب محسوب می گردد. روغن مغز گندم حاوی پروتئین، مواد معدنی، انواع ویتامین ها بوده و به علت دارا بودن ویتامین E معروف است. خواص تغذیه ایی این روغن باعث می شود که پوست بتواند با بیماری هایی نظیر اگزما، پسوریازیس و پیری زودرس مقابله نموده و نیز از شل شدن پوست جلوگیری می کند. مقدار ترکیب این روغن نیز همان ده درصد از روغن حامل می باشد.

تهیه روغن های پایه

قیمت روغن های حامل با هم فرق دارد، مثلاً روغن گل پامچال عصر گاهی از روغن بادام شیرین بسیار گرانتر است (برای اطلاعات بیشتر در این زمینه به بخش نشانه های سودمند مراجعه کنید). همیشه سعی کنید از روغن های حاملی استفاده نمایید که از گیاهان تهیه و به صورت سرد مخلوط شده باش. یک روغن خوب و اصیل، روغن خالص و دست اولی است که دارای درصد بالایی از ویتامین ها و مواد معدنی بوده و در نتیجه از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است. پس از مرحله فشردن سرد می توان آن را کمی حرارت داد تا رنگ و بوی آن از بین برود، ولی میزان ویتامین ها و مواد معدنی آن کاهش می یابد. بهترین نوع روغن پایه، روغنی است که به صورت سرد فشرده شده و همچنین رنگ و بوی اولیه خود را داشته باشد. برای مخلوط کردن روغن های دارویی با یک روغن حامل، معمولاً یک تا سه درصد از ترکیب روغن حامل را برای آنها در نظر بگیرید.

عطر درمانی و ماساژ

هنر رایحه درمانی، استفاده از روغن های اسانسی برای حفظ سلامتی فیزیکی، روانی و معنوی، روش بسیار جالبی است که تأثیرات درمانی ماساژ را چند برابر می کند.

images (41)

روغن های دارویی

غلظت این روغن ها بسیار زیاد است، همیشه باید آنها را با یک نوع روغن حامل ترکیب نمایید به گونه ای که میزان رقیق بودن آن برای ماساژ مناسب باشد. تعدادی از این روغن های دارویی در برخی مواقع به تنهایی و با همان غلظت بالا استفاده می شوند مثلاً وقتی می خواهیم به عنوان ضماد روی جراحت هایی نظیر نیش زنبور، بریدگی ها یا سوختگی ها به کار بریم. مقدار روغن دارویی موجود در یک ترکیب معمولاً بین 1 تا 3 درصد (از کل ترکیب) می باشد.

  • حفظ و نگهداری روغن های دارویی

روغن های دارویی را همیشه باید در بطری های شیشه ای تیره رنگ و دور از نور نگهداری کنید (چون نور خورشیدن آنها را فاسد می کند). بطری های کهربایی رنگ برای حفظ ونگهداری این روغن ها به مراتب بهترین انتخاب به شمار می روند. از آنجاییکه این روغن ها فرار هستند، بنابراین پس از مصرف بی درنگ درپوش بطری را بگذارید، در غیر اینصورت به تدریج تبخیر خواهند شد. سعی کنید بطری حاوی این روغن ها را در دمای متعادل نگهدارید و هرگز نباید در معرض نور آفتاب یا گرمای شدید قرار گیرند. اگر بطری های شیشه ای کهربایی حاوی روغن های دارویی خالص را در جای سرد نگهداری کنید، تاریخ مصرف آنها 2-3 سال خواهد بود. روغن های دارویی که از مرکبات تهیه می شوند، کوتاهترین تاریخ مصرف را دارند .وقتی یک روغن دارویی با یک روغن حامل یا نوعی کرم رقیق شد، باید در طول چند ماه مصرف شوند وگرنه فاسد خواهد شد. روغن های دارویی خالص را از کجا باید تهیه کرد؟ نکته مهم در دستیابی به نتایج دلخواه، تهیه روغن های دارویی خالص است. عوارض جانبی خطرناک و ناخوشایندی داشته باشند. گاهی اوقات روغن های دارویی را با الکل، مواد مصنوعی یا روغن های دارویی ارزان تر ترکیب می کنند و اطمینان یابید که روغن دارویی خریدار شده، اصل و خالص باشد.

  • ماساژ دادن با روغن های دارویی

این روش بسیار قوی و اثرگذار است. مولکول های ریز دانه روغن دارویی به راحتی جذب پوست می شود و در نتیجه به لنف و جریان خون نفوذ می کند. اگر وضعیت بیماری افرادی که ماساژ درمانی می شوند، جدی است، حتماً قبل از شروع درمان با یک پزشک مشورت کنید.

تأثیرات و خواص روغن های ماساژ

images (43)

  • روغن ترنج

نام لاتین Citrus bergamia، خانواده RUTACEAE،

    * خواص درمانی

ضد افسردگی، ضد عفونی کننده، متعادل کننده و شاداب کننده.

    * تأثیرات و خواص مهم

روغن ترنج برای رفع فشارهای عصبی، دلشوره و افسردگی مفید بوده و در عین حال تسکین دهندگی و شاداب کننده است. برای عفونت مجاری ادراری، عفونت واژینال، خارش و برفک مفید است. این روغن برای دستگاه گوارش سودمند بوده و سوءهاضمه، نفخ و بی اشتهایی را بر طرف می سازد. برای بیماری های دستگاه تنفس شامل گلودرد، التهاب لوزه و برونشیت مؤثر است. برای عوارض پوستی نظیر جوش و آکنه یا پوست ها و موهای چرب بسیار مفید می باشد. همچنین عوارض عفونی نظیر آبله مرغان و زونا را درمان می کند.

    * احتیاط

پس از مصرف این روغن، در معرض نور خورشید قرار نگیرید، زیرا حساسیت پوست نسبت به نور افزایش می یابد.

  • روغن بابونه معطر رومی:

نام لاتین Anthemis nobilis.

    * خواص درمانی

متعادل کننده، رفع کننده قرمزی و بر طرف کننده التهاب.

    * تأثیرات و خواص مهم

این روغن به ویژه برای نوزادان و افراد حساس مناسب بوده و نیز جهت رفع آسم ،قولنج، عفونت، مشکلاتی پوستی و بدخلقی و عصبانیت مفید است. برای رفع التهاب و تورم سودمند می باشد، زیرااین روغن حاوی عامل ضد التهاب آزولین است که در حین تقطیر به وجود می آید همچنین برای برطرف کردن کولیت (التهاب روده)، گاستریت (التهاب معده) و درماتیت (التهاب پوست) بسیار نافع است. برای مراقبت از پوست و جهت درمان آلرژی و حساسیت پوست، سوختگی، جوش، کورک و زخم های ملتهب بسیار سودمند بوده و برای اگزما و خارش پوست مؤثر است.

اثر تسکین دهندگی آن روی سیستم اعصاب زبانزد همگان می باشد و به رفع دلشوره کمک می کند (چای بابونه، دم کرده خوبی برای رفع بی خوابی محسوب می شود)، عصبانیت، اضطراب، ترس و تنش  را بر طرف می کند. خاصیت بی حس کنندگی آن باعث می شود هر نوع دردی (دردهایی نظیر کمردرد، گوش درد، سردرد، دل درد، یا دندان درد) را در هر نقطه از بدن (ماهیچه ها، مفاصل یا سایر اندام ها) تسکین دهد. این روغن برای رفع اختلالات پریودی در خانم ها بسیار مناسب است (این اختلالات شامل قاعدگی های دردناک، یائسگی، ازدیاد خون قاعدگی می باشند. مقدار هورمون ها را متعادل کرده، درد هنگام خونروش را برطرف می سازد، سیکل قاعدگی را تنظیم می کند و در نتیجه بدخلقی و اضطراب رفع می شود. این روغن می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت نماید. گلبول های سفید (لوکوسیت های) خون را تحریک می کند در نتیجه شدت عفونت را کم می کند.

    * احتیاطات خاص

روغن بابونه کاملاً بی ضرر می باشد.

  • روغن سرو

نام لاتین Cupressus sempervirns، خانواده CURRESSACEAE،

    * خواص درمانی

قابض و مانع ترشح. کم کننده مایعات. احیا کننده سلامتی.

    * تأثیرات و خواص مهم

برای کم کردن مایعات، باد و ورم و تعریق بدن (به خصوص پاها) و نیز درمان شب ادراری مفید است. سیکل قاعدگی را تنظیم نموده و مشکلات ناشی از آن را بر طرف می کند (خصوصاً برای سندرم پیش از قاعدگی یا گرگرفتگی، اختلال هورمونی، افسردگی و بد خلقی دوران یائسگی مفید است.) پوست چرب، ملتهب و پف آلود را متعادل می کند. خاصیت تمدد اعصاب و تسکین دهندگی روغن سرو، غم و اندوه را از بین می برد و تنش های عصبی و عوارض مربوط به آن را کاهش می دهد. واریس را درمان می کند، چون دارای خاصیت تنگ کنندگی رگ ها می باشد (برای این منظور فقط به آرامی نوازش دهید.)

    * احتیاطات خاص

روغن سرو، کاملاً بی خطر بوده، محرک، حساسیت زا و یا سمی نمی باشد.

  • روغن اوکالیتپتوس

نام لاتین Eucaylyptus glogules، خانواده MYRTACEAE .

    * خواص درمانی

بی حس کننده (مسکن)، ضدعفونی کننده، خلط آور، محرک.

    * تأثیرات و خواص مهم

برای بخور و ماساژ سینه (جهت اختلالات تنفسی نظیر آسم، سرماخوردگی، سرفه، سینوزیت، زکام و عفونت گلو) فوق العده مناسب است. مسکن خوبی برای دردهای ناشی از التهاب مفاصل ، دردهای ماهیچه ای و روماتیسمی می باشد. روغن اوکالیپتوس یک روغن دارویی قوی برای تحریک مغز محسوب می شود و برای داشتن تمرکز مفید است. برای انواع مختلف بیماری های عفونی و تب مؤثر می باشد.

    * احتیاطات خاص

این روغن را دور از داروهای هومئوپاتی نگاه دارید. هرگز از این روغن برای کودکان و نوزادان استفاده نکنید.

  • روغن کندر

نام لاتین Boswellia Carterii. خانواده BURSERACEAE.

    * خواص درمانی

نشاط آور، خلط آور، شفابخش، جوان کننده.

    * تأثیرات و خواص مهم

در عین نشاط آور بودن، آرام بخش بوده و باعث می شود آسیب های روحی گذشته، دلشوره و اضطراب از بین بروند. همچنین موجب می گردد تنفس آرامتر و عمیق تر انجام شود که برای افراد مبتلا به آسم و یا سایر اختلالات تنفسی بسیار نافع است. این روغن برای مواقع دعا و عبادت مناسب می باشد. این روغن برای مراقبت همه انواع پوست، انتخاب خوبی است. روغن کندر می تواند پوست های پیر و چروکیده را درمان کرده و چین و چروکهای آنها را رفع کند. زخم ها و حراحت ها را التیام می بخشد.

    * احتیاطات خاص

مورد خاصی دیده نشده است.

  • روغن گل شمعدانی

نام لاتین Pelargonium graveolens. خانواده GERANIACEAE،

    * خواص درمانی

ضد افسردگی، متعادل کننده، شفابخش، شاداب کننده.

    * تأثیرات و خواص مهم

برای سیستم اعصاب سودمند بوده و حالت های عصبی، دلشوره و افسردگی را برطرف می سازد و روح و جان را سرزنده و شاداب می کند. برای مشکلات مربوط به یائسگی، سندرم پیش از قاعدگی خوب است و هورمون ها را متعادل می سازد و تنش را کاهش می دهد. سیستم لنفاوی را تحریک نموده تا سموم انباشته شده را دفع کنند. از آنجاییکه که این روغن می تواند میزان چربی را متعادل سازد، برای انواع پوستها مناسب است و در درمان بیماریهایی نظیر تب خال، اگزما، سوختگی ها، زخم ها، پوست های چرب، ملتهب و خشک مؤثرمی باشد.

    * احتیاطات خاص

مورد خاصی دیده نشده است.

  • روغن گل یاس

نام لاتین Jasminum officinale. خانواده OLEACEAE.

    * خواص درمانی

تقویت کننده قوای جنسی، شفابخش، سرحال کننده، تقویت کننده.

    * تأثیرا ت وخواص مهم

روغن گل یاس به پادشان روغن های دارویی معروف می باشد و از آنجایی که این روغن، گران قیمت است، نوع تقلبی آن نیز در بازار به وفور دیده می شود. این روغن برای درمان افسردگی توصیه شده است که احساس خوش بینی، اعتماد به نفس و نشاط آور بیمار به وجود می آورد، برای رفع خونسردی و بی تفاوتی مناسب است. این روغن را می توان به طور مؤثر در زایمان استفاده کرد، زیرا در عین افزایش انقباض، درد را کاهش می دهد. همچنین پس از زایمان سبب افزایش شیر مادر شده و از افسردگی پس از زایمان جلوگیری می کند. داروی معروفی برای تقویت قوای جنسی می باشد و از انزال زودرس ممانعت کرده و می تواند سرد مزاجی (عدم تمایل به امور جنسی) زنان و ناتوانی جنسی در مردان را درمان کند، اندام (ارگان)های جنسی مرد را تقویت می کند و تعداد اسپرم ها را افزایش می دهد. برای درمان انواع پوست ها به ویژه پوست خشک و حساس توصیه می شود. این روغن برای برطرف کردن شکاف ها و ترک های روی پوست نافع است و خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش می دهد.

    * احتیاطات خاص

این روغن فقط برای مصرف موضعی و خارجی است.

  • روغن سرو کوهی

نام لاتین Juniperus Communis. خانواده CUPRESSACEAE.

    * خواص درمانی

ضد عفونی کننده، برطرف کننده مسمومیت (سم زدا)، تصفه کننده.

    * تأثیرات و خواص مهم

مصرف این روغن درمان خوبی برای عفونت های ادراری نظیر التهاب مثانه می باشد. برای برطرف کردن احتباس ادراری و همچنین، افرادی که مشکل دفع ادرار دارند، فوق العاده مفید است. از آنجایی که این خاصیت سم زدایی و تصفیه کنندگی دارد می تواند مواد زائد را از بدن و نیز از ذهن و فکر انسان پاک کند. این روغن پس از خوردن غذای سنگین و الکل زیاد می تواند مفید بوده و چاقی را نیز برطرف می سازد. این روغن برای پاکسازی روحی و احساسی و تقویت ذهن و فکر، داروی ایده آلی محسوب می شود. برای التهاب مفاصل، نقرس و اختلالات مؤثر بوده و اسید اوریک و سموم دیگر را دفع می کند. با این روغن می توان منافذ بسته شده پوست و پوست های چرب را تصفیه و سم زدایی و در نتیجه درمان کرد.

    * احتیاطات خاص

از مصرف این روغن در دوران بارداری خودداری نمایید. در مواردی که التهاب کلیه ها وجود دارد، این روغن را زیاد استفاده نکنید.

  • روغن اسطوخودوس

نام لاتین Lavandula officianalis Veralangustifolia خانواده LAMIACEAE.

    * خواص درمانی

جوان کننده، بی حس کننده (مسکن)، شفا بخش، آرامبخش. ضد افسردگی، متعادل کننده.

    * تأثیرات و خواص مهم

روغن اسطوخودوس یکی از متداولترین روغن های دارویی برای ماساژ درمانی محسوب می شود. همه مردم تقریباً با بو و رایحه آن آشنا هستند و اصولاً آن را یک دارو می دانند. توصیه می شود برای سیستم اعصاب و رفع افسردگی، بی خوابی و اضطراب مصرف شود. عدم تعادل خلقی، عصبانیت، بی حوصلگی و زودرنجی را نیز بر طرف می کند. برای درمان فشار خون بالا، تپش قلب، و سایر ناراحتی قلبی نیز مؤثر و سودمند است. دردهایی نظیر التهاب مفاصل، کمردرد، روماتیسم، رگ به رگ شدگی یا پیچ خوردگی، کشیدگی یا گرفتگی ماهیچه های را درمان می کند. این روغن به عنوان یک تقویت کنندگی خوب برای سیستم ایمنی بدن محسوب می شود. اسطوخودوس برای رفع انواع عفونتها، ویروس ها، زکام، سرماخوردگی و گلودرد توصیه می شود. این روغن برای درمان و مراقبت از پوستف انتخاب خوبی است و زیرا تأثیرات متعادل کننده و شاداب کننده دارد. در درمان سوختگی ها، آفتاب سوختگی، آکنه، جوش، کبودی، اگزما، پسوریازیس، انواع زخمها و جراحت ها مؤثر خواهد بود.

    * احتیاطات خاص

خطری گزارش نشده است. یک روغن دارویی ملایم بوده که می توان برای همه سنین (از نوزاد تا افراد سالخورده) استفاده کرد.

  • روغن لیمو

نام لاتین Citrus limonum. خانواده RUTACEAE.

    * خواص درمانی

خاصیت قلیایی، ضدعفونی کننده. تصفیه کننده، سرزنده کننده، محرک.

    * تأثیرات و خواص مهم

برای درمان اختلالات دستگاه گوارش به ویژه رفع حالت اسیدی معده بسیار توصیه شده است. ثابت شده است که روغن لیمو، سیستم ایمنی بدن را در مقابل بیماری های عفونی افزایش داده و تب و حرارت بدن را کاهش می دهد، انرژی را به بدن باز می گرداند و در نهایت روند بهبودی را تسرع می نماید. این روغن برای مراقبت از پوست سودمند است. از آنجائیکه خاصیت تصفیه کنندگی دارد، می تواند برای درمان پوست ها و موهای چرب، بریدگی ها زخم های عفونی و نیز زگیل مؤثر باشد. دستگاه گردش خون را تحریک و خون را رقیق می کند. همراه با روغن سرو برای واریس خوب و مفید است (فقط به آرامی نوازش دهید.).

    * احتیاطات خاص

پس از درمان با این روغن، محل تحت درمان نباید تا مدتی در معرض نور شدید آفتاب قرار گیرد.

  • روغن بهار نارنج (شکوفه درخت پرتقال)

نام لاتین Citrus aurantium. خانواده RUTACEAE.

    * خواص درمانی

ضد افسردگی، تقویت کننده قوای جنسی. جوان کننده، آرام بخش.

    * تأثیرات و خواص مهم

روغن بهار نارنج یکی از مؤثرترین داروهای ضدافسردگی است و برای رفع انواع مختلف مشکلات عصبی مفید می باشد. دلشوره و اضطراب های کوتاه مدت یا مزمن را برطرف کرده، هیستری (غش و حمله های عصبی) و شوک را از بین می برد، و سبب بهبود وضعیت خواب می گردد. برای معتادان مفید است. همچنین این روغن برای قولنج، کولیت روده، اسهال و سوءهاضمه عصبی مؤثر می باشد. با مصرف این روغن در ماساژ از شکاف و ترک خوردن پوست جلوگیری می شود. روغن بهار نارنج برای انواع پوست (خصوصاً پوست خشک و حساس) و ترمیم سلول های پوست سودمند است. از آنجایی که این روغن تقویت کننده قوای جنسی است، در رفع مشکلات جنسی نظیر سردمزاجی زنان و ناتوانی جنسی مردان مؤثر است.

    * احتیاطات خاص

این روغن بسیار ملایم و بی خطر می باشد.

  • روغن نعناع

نام لاتین Mentha piperita . خانواده LAMIACEAE.

    * خواص درمانی

بی حس کننده، خنک کننده، هضم کننده، تسکین دهنده، محرک.

    * تأثیرات و خواص مهم

تأثیر این روغن روی دستگاه گوارش بسیار قوی می باشد، برای برطرف کردن حالت تهوع و استفراغ، اسهال و یبوست خیلی مفید است. اسپاسم و درد معده و روده را برطرف می کند. به علت دارا بودن خاصیت تسکین دهنده می تواند انواع سردردها و میگرن (به خصوص وقتی علت آن گرسنگی باشد) رفع کند. دردهای ماهیچه ای، نورالژی (درد عصب) و روماتیسم را کاهش می دهد. فکر و ذهن را تحریک می کند، در نتیجه خستگی فکر از بین می رود و فکر باز می شود. روغن نعناع آفتاب سوختگی و التهاب را مرتفع ساخته و نیز می تواند منافذ بسته شده پوست، آکنه و پوست چرب را درمان کند.

    * احتیاطات خاص

این دارو را دور از داروهای هومئوپاتیک حفظ و نگهداری کنید. موقع مصرف این روغن برای پوست های حساس بسیار مراقب باشید و تا حد امکان آن را رقیق کنید. از استعمال این روغن در دوران شیردهی خودداری نمایید چون باعث افزایش جریان شیر می شود. برای نوزادان و کودکان استفاده نکنید.

  • روغن گل رز

نام لاتین Rosa centifolid damasena . خانواده ROSACEAE.

    * خواص درمانی

بی حس کننده، سم زدا، تمدید کننده اعصاب، تهییج کننده، کم کننده مایعات.

    * تأثیرات و خواص مهم

رایحه دل انگیز و عالی این روغن، تأثیر عمیقی روی احساست می گذارد، به طوری که قلب، پر از عشق و دوست داشتن می شود و احساساتی نظیر افسردگی، غم و اندوه، حسادت، تنفر، شوک و تنش را کاهش می دهد. برای برطرف کردن مشکلات خانم ها از جمله تنظیم سیکل قاعدگی و پاکسازی و تقویت رحم روغن فوق العاده با ارزشی محسوب می شود. این روغن داروی سودمندی برای یائسگی یا سندرم پیش از قاعدگی می باشد. برای رفع سردمزاجی خانم ها یا ناتوانی جنسی آقایان و سایر مشکلات جنسی توصیه شده است. برای استعمال روی انوع پوست ها (به خصوص پوست خشک و حساس) انتخاب خوبی است و سبب کاهش شکنندگی سیاهرگ های ظریف می شود.

    * احتیاطات خاص

این روغن بی ضرر بوده و برای زنان و  مقدار کم آن نیز برای کودکان مناسب است.

  • روغن رزماری

نام لاتین Rosmarinus officicalis Rosa. خانواده LAMIACEAE.

    * خواص درمانی

بی حس کننده، سم زدا، تمدید کننده اعصاب.

    * تأثیرات و خواص مهم

داروی خوبی برای درمان فقدان عملکرد صحیح اندام هایی نظیر ماهیچه ها، حافظه، موها، حس بویایی و غیره می باشد. توصیه می شود از این روغن برای رفع دردهای ماهیچه ای و مفاصل. آرتریت (التهاب مفاصل)، نقرس، روماتیسم و گرفتگی ماهیچه ای استفاده کنید. این روغن، مغز را تقویت و فعال نموده و خستگی ذهنی را برطرف می کند. برای بسیاری از ناراحتی های گوارشی سودمند است و از آنجایی که خاصیت سم زدایی دارد می تواند در رفع مشکلاتی نظیر یبوست، نفخ معده و مشکلات کبدی مؤثر باشد. انباشتگی لنف و مایعات را کاهش می دهد. برای چاقی و سلولیت مفید است. برای پوست سر و موها مفید بوده و باعث رشد و تقویت موها شده و شوره سر را از بین می برد.

    * احتیاطات خاص

از این روغن به مقدار زیاد برای افراد مبتلا به صرع و در دوران بارداری استفاده نکنید.

  • روغن صندل سفید

نام لاتین Santalum album. خانواده SANTALACEAE.

    * خواص درمانی

تقویت کننده قوای جنسی، شفا بخش، آرام بخش، شاداب کننده.

    * تأثیرات و خواص مهم

متعادل کننده خوبی برای سیستم اعصاب می باشد و تنش اضطراب را دور می کند. روغن صندل سفید، احساس ارامش خاطر در شخص ایجاد می کند. برای درمان عفونت های ادراری خیلی با ارزش و التهاب مثانه و هر نوع ترشح واژینال را کاهش می دهد. مشکلات جنسی نظیر ناتوانی جنسی مردان و سردمزاجی زنان را برطرف می سازد. انواع بیماری های پوستی از جمله خشکی، ترک و چروک پوست را درمان می کند. وقتی این روغن را با یک روغن حامل ترکیب کنید، برای مصرف پس از اصلاح صورت بسیار ایده آل و عالی است.

    * احتیاطات خاص

این روغن کاملاً بی ضرر می باشد.

  • روغن برگ چای

نام لاتین Melaleuca alternifolia. خانواده MYRTACEAE.

    * خواص درمانی

ضدعفونی کننده، ضد قارچ، گندزا، محرک.

    * تأثیرات و خواص مهم

با انواع باکتریها، قارچ ها و ویروس ها مبارزه می کند و ایمنی بدن را افزایش می دهد. این روغن باید یکی از لوازم اصلی در جعبه کمک های اولیه خانگی باشد. این روغن برای درمان بیمار هایی نظیر عفونت های عود کننده، قبل و بعد از جراحی، سندرم های بعد از عفونت ویروسی مانند التهاب مغز و نخاع (ME)، التهاب مثانه، برفک واژینال و خارش واژن یا مقعد نافع است. برای رفع تمام مشکلات پوستی (نظیر آکنه، پای ورزشکار، جوش، دمل های بزرگ، آبله مرغان، زخم ها و بریدگی، تب خال، زگیل و خال گوشتی) قابل استفاده و مفید می باشد.

    * احتیاطات خاص

این روغن هیچ ضرری ندارد و به صورت پاک شده و تمیز اغلب درکمک های اولیه استفاده می شود.

* نــکــتـــــه

همیشه روغن های دارویی را قبل از استفاده برای ماساژ رقیق نمایید.

منبع : کتاب ماساژ و کاربرد آن در حرکات اصلاحی و ورزش



پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

کلینیک طب فیزیکی و فیزیوتراپی امید

آدرس کلینیک دیباجی :
تهران ، خیابان پاسداران، خیابان شهید کلاهدوز (دولت)، دیباجی جنوبی، روبروی سنجابی، پلاک 17



آدرس کلینیک مطهری:
تهران،خیابان ولیعصر، نرسیده به استاد مطهری، کوچه شهید حسینی راد « کوچه افتخار سابق»،پلاک 34، طبقه همکف

-

Share →